Etiketler

25 Eylül 2013 Çarşamba

DÜNYANIN ƏN MARAQLI TƏSADÜFLƏRİ

1898-ci ilde jurnalist-yazar Morgan Robinson "Titan" adli bir kitab yazdi. Kitabda boyuk bir reys gemisi, okeanda aysberqə charpirdi. 14 il sonra "Titanik" deniz faciesi meydana geldi

Tesadufler zencirinin en inanilmazi, 1981-ci ilde ABSHin Boston şəhərinde meydana geldi.
 Randolp Matika, ildirim vurmasi neticesinde evinin qarshisinda oldu. Adamin dul yoldasi yeniden evlendi. Kureken Pepero toy gecesi siqaret cekmek ucun balkona cixdı. Düşən ildırım, kürəkınin ölumune sebeb oldu. Qadin sinir krizleri kecirdi. Müalice ücün getdiyi klinikada bir hekime asiq oldu ve evlendi. 1 hefte sonra xestesini ziyarete geden hekimi de ildirim vurdu.

Christina Veroni, 1991-ci ilde İtalyanin Torino seherinde tramvay carpmasi neticesinde oldu. 4 il sonra atasi Vittorio, eyni kecidde eyni sürücunun istifade etdiyi eyni tramvayin carpmasi neticesinde öldu.

Cenub Afrika Respublikasinda Cape Town Ticaret Otaginin illik konqresinde, İş adami Daniel de Toit leksiyasini bele bitirdi:
"Heyat gozlenilmez bir zamanda gozlenilmez sekilde sona cata biler..
De Toit kursuden enərken ağızına atdığı şekerin boğazina qacmasi nəticesinde öldu.

Yer Amerikanin Kaliforniya əyaleti. Richard Bensinger adli təqaudcu demiryolu işçisi, 1957-ci ilde Eureka qəsəbesindəki körpüde gedərken halı pislesdi ve öldu. 2 il sonra oğlu Hiram, eyni körpude heyatini itirdi. 6 il sonra Hiramin oğlu David de eyni korpude avtomobil qezasina qurban getdi.


İngiltere'nin Bristol limani aciqlarinda 5 dekabr 1668-ci ilde bir gemi batdi.
Yalniz Hugh Williams adli bir yolcu xilas oldu. 1784-cu ilde eyni bölgədə yeni bir qeza oldu. 60 denizci arasinda yalniz ikinci kapitan Hugh Williams xilas oldu. 1952-ci ilde eyni yerde ucuncu bir gemi batdi. Xilas olan tek yolcunun adi Hugh Williams idi. 

MaRaQLI MeLuMaTLar Ve STaTuSLaR


#Nihat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder